Na vsebino
×

DEDIŠČINA

Človek je vedno posegal po gradivu, ki mu je bilo na voljo, ga pripravil ter uporabil glede na svoje potrebe. Tako je naš način življenja povezan s kulturno in naravno dediščino skozi vsa življenjska obdobja, vedno po meri človeka in njegovega načina življenja. Dediščina Idrijsko-Cerkljanskega zajema bogato in raznoliko znanje, veščine, ohranjeno infrastrukturo in načine uporabe, ki se prenašajo iz preteklih na današnje dni, oblikuje našo identiteto, nudi izjemen potencial ekonomskega razvoja in ponazarja privlačnost prostora, v katerem živimo.

Naše projektno delo je usmerjeno v

Tehnična podpora pri postopkih certificiranja za proizvajalce idrijskih žlikrofov Razvoj produktov, ki temeljijo na dediščini in marketinških prijemov za njihovo trženje Krepitev zavedanja o vrednotah, družbenem in razvojnem potencialu, pomenu varstva in ohranjanja dediščine Ohranjanje, evidentiranje, interpretacija snovne in nesnovne dediščine Pridobivanje virov za investicije in revitalizacijo objektov stavbne in tehniške dediščine s statusom kulturne dediščine Ohranjanje dediščinskih znanj

Aktualno

Projekti

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe