Na vsebino
×

TechDiversity - Raznolikost in vključevanje v digitalnih in tehnoloških ekosistemih, ki temeljijo na znanju

Program URBACT je namenjen povezovanju mest in utrjevanju osrednje vloge mest pri soočanju z vse kompleksnejšimi urbanimi izzivi. Program podpira omrežja mest, ki skozi učenje na izkušnjah drugih ter prenos dobrih praks izboljšujejo svoje urbane politike in upravljanje urbanih območij. S svojimi strokovnjaki mestom pomaga pri razvoju inovativnih in trajnostnih praktičnih rešitev, ki vključujejo gospodarsko, družbeno in okoljsko razsežnost ter upoštevajo principe sodelovanja javnosti.

Občina Idrija v okviru evropskega programa URBACT IV sodeluje v projektu TechDiversity - Diversity and Inclusion in Knowledge-based Digital and Tech Ecosystems (Raznolikost in vključevanje v digitalnih in tehnoloških ekosistemih, ki temeljijo na znanju). V njem je povezanih 8 manjših in srednje velikih mest Trikala (Grčija), Amarante (Portugalska), Bielsko (Poljska), Guia de Isora (Španija), Larnaka (Ciper), Arezzo (Italija), Bukarešta, 6. okrožje (Romunija) in Nacionalna univerza iz Aten (Grčija).

Projekt TechDiversity se nanaša na odsotnost različnih družbenih skupin v tehnološki in digitalni industriji v mestih, ki vlagajo v znanje za razvoj digitalnih in tehnoloških ekosistemov. Mesta se bodo trudila iskati rešitve, ki bi vključevale manj zastopane skupine prebivalstva v digitalni in tehnološki sektor in jih povezale z zaposlitvenimi in podjetniškimi priložnostmi na tem področju. Cilj mreže je tako okrepiti raznolikost v digitalnih in tehnoloških ekosistemih malih in srednje velikih evropskih mest. Povečanje zaposlitvenih možnosti in podjetništva premalo zastopanih skupin na področju tehnologije lahko zagotovi vključujočo udeležbo vseh članov družbe v digitalnih ekosistemih mest.

Projekt se je začel izvajati 1. 6. 2023 in se bo zaključil 31. 12. 2025.

Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija sodeluje pri izvajanju projektnih aktivnosti, kot zunanji pogodbeni partner Občine Idrija.TechDiversity - Raznolikost in vključevanje v digitalnih in tehnoloških ekosistemih, ki temeljijo na znanju

Aktualno

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe