Na vsebino
×

Začetna integracija priseljencev (ZIP)

Naročnik:

Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov.

Trajanje projekta:

15.6.2023 do 30. 4. 2024

Vsebina projekta: 

V okviru projekta bomo na ICRA izvajali program učenja slovenskega jezika in seznanjanja s slovensko zgodovino, kulturo in ustavno ureditvijo v obliki enotnega programa Začetna integracija priseljencev (ZIP). Program obsega začetni (60 ur) in nadaljevalni modul (120 ur) in je namenjen državljanom tretjih držav, ki jim je pristojna upravna enota izdala potrdilo o izpolnjevanju pogojev za udeležbo v tem programu na podlagi Uredbe o načinih in obsegu zagotavljanja programov pomoči pri vključevanju tujcev, ki niso državljani Evropske unije (Ur. l. RS, št. 70/12, 58/16 in 70/21).

Izobraževalni program je v skladu z Odredbo o sprejemu izobraževalnega programa za odrasle Začetna integracija priseljencev (Uradni list RS, št. 57/11) javno veljaven program, izvajalci pa moramo biti  vpisani v Razvid izvajalcev javno veljavnih programov vzgoje in izobraževanja.

Izvedli bomo program za 4 skupine.

Udeleženec po končanem programu prejme javnoveljavno potrdilo o udeležbi.

Kdor izpolnjuje pogoj 80-odstotno prisotnosti na izobraževanju, lahko na pristojni upravni enoti zaprosi za potrdilo za brezplačno opravljanje Izpita iz znanja slovenščine na osnovni ravni (A1/B2).Izvajanje programa učenja slovenskega jezika in seznanjanja s slovensko zgodovino, kulturo in ustavno ureditvijo v obliki enotnega programa Začetna integracija priseljencev (ZIP) sofinancirata Evropska unija iz Sklada za azil, migracije in vključevanje (AMIF) in Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov.

Začetna integracija priseljencev (ZIP)

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe