Na vsebino
×

Dobimo se na tržnici 2

Partnerji v operaciji: ICRA d.o.o Idrija, LTO Cerkno, Občina Idrija, Občina Logatec

Trajanje operacije: 01. 07. 2018 – 30. 06. 2019 

Izhodišče projekta: Na območju LAS s CILjem deluje več lokalnih ponudnikov (podjetnikov, kmetij, rokodelcev, ustvarjalcev), ki za svoje produkte uporabljajo lokalno surovino, pridelujejo in ustvarjajo lokalne produkte. Na območju vseh treh lokalnih skupnosti, Logatca, Idrije in Cerknega so vzpostavljene lokalne tržnice, kjer imajo ponudniki priložnost za neposredno prodajo in povezovanje.

Namen je nadaljevati z operacijo, katero smo začeli izvajati v letu 2017. Gre za skupni projekt na območju občin Logatec, Idrija, Cerkno, katerega namen je prispevati v vzpostavitvi pogojev in zagotovitvi novih delovnih mest na območju. S prvo operacijo Dobimo se na tržnici smo vzpostavili podporno okolje, ki pripomore k vzpostavljanju novih delovnih mest, ustvarili prve povezave med lokalnimi skupnostmi in skupinami ponudnikov, zagotovili ustrezno dodatno opremo na tržnicah za njihovo delovanje, izobraževali ponudnike in potrošnike s ciljem krepitve zavedanja o pomenu lokalno pridelane hrane, izvedeli tematske dogodke, s promocijo poskrbeli za dvig prepoznavnosti obstoječe ponudbe. Skozi izvajanje operacije so projektni partnerji prišli do ugotovitve, da vzpostavitev skupnega upravljavca tržnic na območju ni izvedljiva, zaradi različnih načinov delovanja, utečenih poti in nerentabilnih finančnih vidikov. Na območju je potrebno vzpostaviti skupno razvojno delo, povezati področje programskega dela tržnic, povezovati lokalne ponudnike in tako ustvariti povezave na območju, ki bodo prispevale k dolgoročnejšim pozitivnim učinkom in razvoju lokalne ponudbe.

VEČ O PROJEKTU

KONTAKT

Polona Kavčič

ICRA d.o.o. Idrija, Mestni trg 1, Idrija

tel. št: 05 37 43 912

e-pošta: polona.kavcic@icra.si

www.eu-skladi.si

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Dobimo se na tržnici 2
Dobimo se na tržnici 2 trznica-idrija-006-200804030623-jpg.jpg Dobimo se na tržnici 2 trznica-polona-003-200804030611-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe