Na vsebino
×

Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI)

Glede na to, da se povprečna starost tudi naših zaposlenih zvišuje, da bomo pričakovano delali dlje, se je treba novim situacijam prilagajati in iskati rešitve. Podjetja se bomo morala načrtno ukvarjati s starejšimi zaposlenimi, ozavestiti pomen krepitve vlaganja v razvoj kadrov, njihove kompetence in znanje.

Ob tem nam je v podporo tudi projekt Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI 2019). Ta je namenjen ozaveščanju delodajalcev,  delavcev in splošne javnosti o demografskih izzivih in potrebnih prilagoditvah nanje ter odpravi negativnih stereotipov o starejših zaposlenih. Z aktivnostmi projekta se tudi krepi kompetence naših starejših zaposlenih in se jih motivira za podaljševanje delovne aktivnosti, kot delodajalcu pa nam zagotavlja podporo za učinkovito upravljanje s starajočo se delovno silo.

Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija je pridobila sredstva iz projekta ASI. V njegovem okviru zasledujemo cilj krepitve kompetenc zaposlenih in za naše zaposlene izvajamo naslednje aktivnosti:

  • priprava strategije za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih,
  • razvoj kariere s krepitvijo kompetenc starejših zaposlenih, in sicer z naslednjimi aktivnostmi: izdelava načrta osebnega in poklicnega razvoja starejših zaposlenih, udeležba v motivacijskih programih za starejše zaposlene, usposabljanja na področju vseživljenjske karierne orientacije ter pridobivanje kompetenc starejših zaposlenih skozi usposabljanja.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI)

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe