Na vsebino
×

Dogovor za razvoj regij – Državno kolesarsko omrežje Goriške razvojne regije

Mehanizem, dogovor za razvoj regije je pomemben generator razvoja in investicijskega cikla. Dogovori so del izvajanja Evropske kohezijske politike finančne perspektive 2014-2020 v Republiki Sloveniji. V okviru dogovora, ki se izvaja v Severno Primorski (Goriški razvojni) regiji se največji projekt izvaja na prednostni naložbi 4.4, ki spodbuja nizkoogljične strategije in trajnostne multimodalne urbane mobilnosti. Nosilec projekta je Direkcija RS za investicije, ICRA pa koordinira aktivnosti priprave projekta na ravni regije in komunikacijo z Ministrstvom za infrastrukturo in DRSI-jem. Vrednost projekta je 19,7 mio evrov, predvideno EU sofinanciranje pa je 11.664.873 EUR. V projektu sodelujejo občine Idrija, Ajdovščina, Tolmin, Bovec in Brda.

Z izvedbo investicij v posamezne odseke državnih kolesarskih povezav v Goriški regiji, se uresničuje projekt državnega kolesarskega omrežja v regiji. Strokovne podlage in usklajene trase državnega omrežja kolesarskih povezav smo v okviru evropskega projekta sofinanciranega iz sredstev ESRR izvedli že v letu 2015. Strokovna podlaga – Zasnova regijskega kolesarskega omrežja na območju severne Primorske (Goriške razvojne) regije je v prostor umestila predlagane državne kolesarske trase na območju. Zunanji izvajalec strokovne podlage, podjetje LOCUS, prostorske informacijske rešitve d.o.o., je v okviru naloge izdelal strokovne podlage, ki so osnova za predloge tras regijskih kolesarskih poti, usklajene z  občinami Goriške razvojne regije.    


Dogovor za razvoj regij – Državno kolesarsko omrežje Goriške razvojne regije
Dogovor za razvoj regij – Državno kolesarsko omrežje Goriške razvojne regije ajdovscina-200609031359-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe