Na vsebino
×

Delavnica ustvarjanja razvojnih vizij goriške regije

V torek, 17. 10., je v Tolminu potekala delavnica ustvarjanja razvojnih vizij goriške regije s poudarkom na energetskem prehodu. 

Glavni poudarek se je nanašal na energetski prehod, ki je ključne deležnike spodbudil k razpravi o obnovljivih virih energije in regionalnem razvoju ter drugih dejavnosti, pomembnih za regijo.

Udeleženci, predstavniki različnih sektorjev v regiji (občin, razvojnih agencij ter drugih služb), smo skozi razpravo oblikovali prve ideje o prostorskem razvoju regije. Rezultati delavnice bodo tako prispevali k izhodiščem za pripravo regionalnega prostorskega plana. Gre namreč za vsebino, ki je v kontekstu priprave regionalnih prostorskih planov pomembna za opredelitev prednostnih območij v regiji, in sicer z namenom razvoja posameznih dejavnosti.

Delavnico so vodili strokovnjaki iz Biotehniške fakultete, partnerji v projektu »Spodbujanje energetske tranzicije s celovito vizijo razvoja krajine: družbeno učenje v različnih regionalnih institucionalnih kontekstih«.

Pri tem Severno Primorska (Goriška) razvojna regija poleg Primorsko-Notranjske regije predstavlja pilotno območje projekta.

Fotografiji: Maja Debevec in Mateja Skok Kavs


petek, 20. oktober 2023
 Delavnica ustvarjanja razvojnih vizij goriške regije
 Delavnica ustvarjanja razvojnih vizij goriške regije - delavnica-ove2-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe