Na vsebino
×

Koloparki za vse generacije

Občine Cerkno, Idrija in Logatec želijo vzpostaviti pilotni produkt, vezan na kolesarski turizem, kar je bilo prepoznano kot aktualno za območje LAS s CILjem. Prepoznana je tudi potreba po izdelavi letakov s turistično vsebino, z namenom, da se produkt predstavi obiskovalcem območja. Predstavitev domačinom bo potekala preko vključevanja mladih, ki so prepoznani kot ranljiva skupina in jim bo grbinasti poligon omogočil kakovostno preživljanje prostega časa, zato se kaže priprava projekta na celotnem območju vključenih občin kot dobra možnost tudi za izboljšanje kakovosti življenja na podeželju.

V okviru projekta Formica 5, ki bo potekal do 30. 6. 2023 so bile načrtovane naslednje kativnosti:

  • izvedba investicij v infrastrukturo: gradnja grbinastih poligonov, nakup montažnega koloparka in urbane opreme,
  • priprava vsebin za turistične produkte in tisk letakov,
  • izvedba pilotnih aktivnosti za ranljive ciljne skupine,
  • izvedba promocijskih aktivnosti.

V Idriji (Mejca)in Cerknem sta tako že postavljena dva grbinasta poligona. Občina Logatec pa je nabavila montažni kolopark, ki bo gostoval po različnih krajih v občini. Koloparki so namenjeni rolkarjem, kolesarjem in skirojem.


nedelja, 31. julij 2022
Koloparki za vse generacije

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe