Na vsebino
×

Začele so se priprave na oživitev že skoraj pozabljene pohodno-tekaške poti Laufar

Začele so se priprave na oživitev že skoraj pozabljene pohodno-tekaške poti Laufar, ki teče od Idrijskih klavž do Kramaršce, skozi Vodonos do Rižnkarja, po kolovozni cesti skozi Čekovnik do Hleviš in naprej po stari poti med Hlevišami in Šavletom do Jožefovega znamenja Vrh Bele. Od tam se spusti do Pšenka in Pringlna v Idrijo.

Pot ima zgodovinski pomen. Po njej je vsakič, ko so klavžarji odprli vrata klavž in je Idrijca do idrijskih grabelj odplavila  les, tekel Laufar, sporočit v Idrijo, da prihaja nova pošiljka lesa.

Danes je ta pot na nekaterih odsekih zaraščena, njene sledi se izgubljajo, zato jo želimo očistiti, urediti in ponovno predstaviti Idrijčanom in drugim ljubiteljem narave in aktivnega preživljanja prostega časa. Pri tem sodelujemo Planinsko društvo Idrija, CUDHg Idrija in ICRA ob neprecenljivi pomoči Jožeta Čarja.

petek, 12. avgust 2022
Začele so se priprave na oživitev že skoraj pozabljene pohodno-tekaške poti Laufar
Začele so se priprave na oživitev že skoraj pozabljene pohodno-tekaške poti Laufar - laufar-pot-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe