Na vsebino
×

Zaključna konferenca projekta LUIGI

Od 13. do 15. junija je v Milanu potekala zaključna konferenca projekta LUIGI, ki obravnava možnosti boljše povezave med ruralnim in mestnim okoljem s pomočjo zelene infrastrukture. 

Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija v projektu sodeluje kot eden izmed 14 partnerjev, ki prihajamo iz 6 alpskih držav.

Na Idrijsko-Cerkljanskem in v Goriški pilotni regiji smo se v okviru projekta osredotočili na travniške sadovnjake. Izvedli smo delavnico rezi v travniškem sadovnjaku, ter predavanji o predelavi sadja ter avtohtonih sadnih sortah. Organizirali smo tudi delavnico na temo razvoja poslovnih modelov iz zelene infrastrukture. Preko intervjujev z različnimi deležniki smo prispevali k raziskavi glede upravljanja zelene infrastrukture v različnih pilotnih regijah projekta. Sodelovali smo tudi pri drugih skupnih projektnih aktivnostih in se udeležili več srečanj in dogodkov v okviru projekta.

Več o projektu in rezultatih si lahko pogledate na spletni strani projekta.

Na zaključni konferenci smo izpostavili rezultate projekta, s partnerji izmenjali dobre prakse, ter se z idejami usmerili tudi naprej, k možnosti o nadaljevanju sodelovanja in delu na področju zelene infrastrukture in ekosistemskih storitev.četrtek, 16. junij 2022
Zaključna konferenca projekta LUIGI
Zaključna konferenca projekta LUIGI - img-3377-jpg.JPG Zaključna konferenca projekta LUIGI - img-3380-jpg.JPG Zaključna konferenca projekta LUIGI - img-3372-jpg.JPG

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe