Na vsebino
×

Strokovni ogled krajinskega parka Zgornja Idrijca

Včeraj so nas obiskali partnerji projekta Centri interpretacije zavarovanih območij LAS Obsotelje in Kozjanko in LAS Posavje z namenom ogleda dobrih praks in izmenjave izkušenj na območju LAS s CILjem

Kljub malce deževnemu dnevu,  smo izpeljali pester turistični program, ki so ga pripravili kolegi iz Zavoda za turizem Idrija. 

Po sprejemu udeležencev na Mestnem trgu v Idriji je sledila pokušina dobrot s certifikatom odličnosti Idrija izbrano na Pokriti tržnici Idrija, kjer je Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija predstavila primere dobrih praks različnih las projektov. Po skupinah so sledili vodeni ogledi starega mestnega jedra mesta Idrija in Centra za obiskovalce Geopark Idrija. Po kratkem premoru je sledil še ogled dveh zbirk Mestnega muzeja Idrija na Gradu Gewerkenegg. 

Na koncu smo se zapeljali še po krajinskem parku Zgornja Idrijca, in si po tradicionalnem idrijskem kosilu ogledali še Divje jezero. 

Bil  je prijeten dan.

Projekt »Centri interpretacije zavarovanih območij« je sofinanciran s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovoren LAS s Ciljem.


petek, 10. junij 2022
Strokovni ogled krajinskega parka Zgornja Idrijca
Strokovni ogled krajinskega parka Zgornja Idrijca - img-0047-jpg.JPG Strokovni ogled krajinskega parka Zgornja Idrijca - img-0080-jpg.JPG Strokovni ogled krajinskega parka Zgornja Idrijca - img-0084-jpg.JPG Strokovni ogled krajinskega parka Zgornja Idrijca - img-0096-jpg.JPG

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe