Na vsebino
×

Rokodelske delavnice v času Festivala idrijske čipke

V času letošnjega Festivala idrijske čipke bo svoje delovanje in ponudbo predstavila tudi rokodelska sekcija Društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno. S prodajo izdelkov iz volne, prikazi rokodelskih veščin in različnih načinov obdelave volne ter rokodelskimi delavnicami se bo sekcija predstavila na dvodnevnem sejmu domače in umetnostne obrti. Ustvarjanja željne in vedoželjne vabijo na tri rokodelske delavnice. 


Sobota, 18. junij, 15.00 – 17.00, Trg sv. Ahacija, Idrija 

Rokodelska delavnica 

Izvajalec: Rokodelska sekcija Društva rejcev drobnice Idrija – Cerkno 

Delavnica tkanja na tkalske okvirje 

 • Na delavnici boste spoznali osnove ročnega tkanja. Seznanili se boste s tehniko tkanja na tkalski okvir. Iz volne ali bombaža boste v platno vezavi stkali tkanino v velikosti cca. 20 cm x 30 cm iz katere lahko naknadno izdelate denarnico, peresnico, toaletno torbico.
 • Obvezne predhodne prijave se zbirajo pri Rokodelski sekciji Društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno na e-mail naslov: alenka.rupnik@siol.net ali na tel. št.: 070 704 470, najkasneje do 14. 6. 2022 oziroma do zasedenosti prostih mest. Delavnica bo izvedena v primeru zadostnega števila prijavljenih. Primerna je za odrasle in za otroke nad 12 let starosti. 
 • Cena: 35,00 EUR na osebo. Predhodno plačilo se izvede ob prijavi. 
 • V ceno je vključen material, uporaba pripomočkov in udeležba na delavnici. 


Nedelja, 19. junij, 9.00 – 11.00, Trg sv. Ahacija, Idrija 

Rokodelska delavnica 

Izvajalec: Rokodelska sekcija Društva rejcev drobnice Idrija – Cerkno 

Delavnica izdelave podritnikov s tehniko suhega polstenja 

 • Na delavnici se boste spoznali z volno, pripomočki in s tehniko suhega polstenja. Na podlago iz filca boste s pomočjo igle za filcanje oblikovali poljuben motiv ali pa motiv s pomočjo modelčka v različnih barvah. *Igle za filcanje so ostre, zato je pri delu potrebna določena spretnost in previdnost.
 • Obvezne predhodne prijave se zbirajo pri Rokodelski sekciji Društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno na e-mail naslov: alenka.rupnik@siol.net ali na tel. št.: 070 704 470, najkasneje do 14. 6. 2022 oziroma do zasedenosti prostih mest. Delavnica bo izvedena v primeru zadostnega števila prijavljenih. 
 • Primerna je za odrasle in za otroke nad 12 let starosti. 
 • Cena: 35,00 EUR na osebo. Predhodno plačilo se izvede ob prijavi. 
 • V ceno je vključen material, uporaba pripomočkov in udeležba na delavnici. 


Sobota, 18. junij, 10.00 – 12.00, Trg sv. Ahacija, Idrija 

Rokodelska delavnica za otroke 

Izvajalec: Rokodelska sekcija Društva rejcev drobnice Idrija – Cerkno 

Delavnica tkanja na tkalske deščice – delavnica za otroke 

 • Na delavnici se boste udeleženci seznanili z načinom tkanja na tkalske deščice, različni materiali za tkanje ter z najosnovnejšimi vezavami pri tkanih izdelkih. Spoznali boste tkalsko deščico, se preizkusili v tkanju ter si tako izdelali barvito tkano zapestnico prijateljstva ali knjižno kazalo. Za izdelavo izdelka bomo uporabili merceliziran bombaž  ali naravno slovensko ovčjo volno. 
 • Obvezne predhodne prijave se zbirajo pri Rokodelski sekciji Društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno na e-mail naslovu: alenka.rupnik@siol.net ali na tel. št.: 070 704 470, najkasneje do 14.6.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest. 
 • Primerna je za otroke nad 10 let starosti. 
 • Delavnica je za udeležence brezplačna. 


torek, 17. maj 2022
Rokodelske delavnice v času Festivala idrijske čipke
Rokodelske delavnice v času Festivala idrijske čipke - 275404850-316270137151475-5842412769031338721-n-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe