×

Aktualno iz Idrijskega in Cerkljanskega v reviji Drobnica

V aktualni izdaji strokovne revije za rejce in ljubitelje DROBNICA si lahko preberete dva prispevka, ki poročata o razvojnih aktivnostih na območju Idrijskega in Cerkljanskega. 

V mesecu juliju je v Cerknem pod koordinacijo KGZ Nova Gorica potekala delavnica za razvoj in trženje izdelkov iz slovenske ovčje volne za rokodelke, ki se v Sloveniji ukvarjajo z različnimi rokodelskimi tehnikami in pri tem uporabljajo slovensko ovčjo volno. Celodnevna delavnica je potekala v okviru projekta WOOL (Wool as Outstanding Opportunity for Leverage), ki je sofinanciran iz Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki se izvaja v okviru Jadransko-jonskega programa sodelovanja. 

Poroča se tudi o ponovnem delovanju in aktivnostih Društva rejcev drobnice Idrija – Cerkno, ki je bilo na območju ustanovljeno leta 1997 z namenom, da se vzpodbudi rejo drobnice na naših strmih pobočjih in poveča zanimanje za porabo mesa in mleka drobnice. V prispevku si lahko preberete o delovanju in aktivnostih društva v tem letu. 

Vabljeni k branju. 

drobnica-5-21-delavnica-volna-pdf.pdf

drobnica-5-21-drustvo-pdf.pdf

Vir: Drobnica – strokovna revija za rejce in ljubitelje, 5/2021, letnik 26

ponedeljek, 15. november 2021
Aktualno iz Idrijskega in Cerkljanskega v reviji Drobnica

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe