×

Minister Podgoršek o kmetovanju na idrijsko-cerkljanskem

Delovni sestanek z ministrom dr. Podgorškom v Idrijskih Krnicah, ki ga je soorganizirala Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija, se je odvijal na dveh vinskogorskih kmetijah – Pri Kendu in na kmetiji Krnčan, pogovori pa so potekali v tamkajšnjem zadružnem domu.

Sestanka se je udeležila tudi direktorica mag. Jožica Lazar, ki je predstavila izzive s katerimi se srečujeta občini Idrija in Cerkno na področju kmetijstva, o dopolnilnih dejavnostih v povezavi z dolgotrajno oskrbo ter o škodi po divjadi.

Namen obiska je bil seznanitev s stanjem na področju kmetovanja, predvsem na območjih z omejenimi dejavniki. Poleg obiska kmetij se je minister sestal tudi s predstavniki občin Idrija in Cerkno, Idrijsko-Cerkljanske razvojne agencije, Kmetijske zadruge Idrija, Zadružne zveze Slovenije ter kmetovalci iz Idrijskih Krnic.

Ministru je bila s strani Idrijsko-Cerkljanske razvojne agencije predstavljena tudi ideja o vzpostavitvi Lokalne akcijske skupine (LAS), ki bi spodbujal ribiške projekte na tem območju. Minister je izpostavil, da bo Sektor za ribištvo na ministrstvu v kratkem izvedel sestanke z deležniki, kjer se bodo proučile možnosti za širitev obstoječih ribiških LAS na to območje. 

Na pogovorih je bila izpostavljena tudi problematika kmetij, ki izvajajo dopolnilno dejavnost dolgotrajne oskrbe. Pojasnjeno je bilo, da je ta možnost predvidena v Zakonu o dolgotrajni oskrbi, in da je zakon v koalicijskem usklajevanju na resornih ministrstvih (za zdravje in za delo). 

Več na tej povezavi in na spletni strani Primorskega vala


ponedeljek, 08. november 2021
Minister Podgoršek o kmetovanju na idrijsko-cerkljanskem
Minister Podgoršek o kmetovanju na idrijsko-cerkljanskem - sestanek-v-i-krnicah-jpg.jpg Minister Podgoršek o kmetovanju na idrijsko-cerkljanskem - sestanek-v-krnicah-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe