Na vsebino
×

Vabilo na izobraževanji na področju reje drobnice

Petek, 1. 10. 2021, ob 18.00 uri. 
Lokacija: Cerkno. 

Predavanje št. 1: PREPREČEVANJE VNOSA BOLEZNI V REJO DROBNICE

  • Infekcijske bolezni predstavljajo veliko grožnjo za reje drobnice, saj ogrožajo produktivnost in dobrobit živali ter gospodarnost reje. Do vnosa infekcijske bolezni v rejo lahko pride z direktnim prenosom (stik z okuženimi živalmi), ali posredno preko opreme, obiskovalcev, drugih vrst živali in biološkega materiala. V predavanju bodo predstavljeni ukrepi za preprečevanje vnosa bolezni v rejo v povezavi z aktualnimi boleznimi drobnice.+

Predavanje št. 2: PREPREČEVANJE ZAJEDAVSKIH BOLEZNI PRI DROBNICI

  • Želodčno-črevesni zajedavci povzročajo velike težave pri pašni reji drobnice. Zajedavske bolezni lahko povzročijo veliko škode, ker zmanjšujejo prirejo (slabši prirast) in povečujejo potrebo po dodatnem zdravljenju. V predavanju bodo predstavljeni najpogostejši zajedavci pri drobnici in načini za preprečevanje in zatiranje zajedavcev.

Predavanji  bo izvedla doc. dr. Jožica Ježek iz Veterinarske fakultete v Ljubljani, iz Klinike za reprodukcijo in velike živali. Pri svojem strokovnem in raziskovalnem delu se ukvarja z aktualnimi boleznimi in zdravstvenim varstvom goveda in drobnice.

Izobraževanja so za udeležence brezplačna. Izvedba izobraževanj bo potekala v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ. Število mest je omejeno. Obvezne predhodne prijave se sprejemajo na info@icra.si  ali na tel. št.:  05 37 43 912. 

Vabljeni. 

VABILO


ICRA d.o.o. Idrija, Občina Cerkno

Aktivnost je del operacije DOBIMO SE NA TRŽNICI 4, ki je sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj. Partnerji in sofinancerji operacije so: LAS s CILjem, Občina Idrija, Občina Cerkno, Občina Logatec in ICRA d.o.o. Idrija.

torek, 28. september 2021
Vabilo na izobraževanji na področju reje drobnice

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe