Na vsebino
×

Praznik idrijskih žlikrofov

.. smo na ICRA poimenovali dogodek, ki smo ga prvič pripravili in izvedli leta 2012. Žlikrofi so bili včasih na mizah za praznike, še posebej pa niso smeli manjkati ob godu gospodarja. Čeprav je dandanes idrijske žlikrofe moč najti na jedilniku večkrat, pa se ob prazniku žlikrofov tudi Idrijčani radi zberemo skupaj in poskušamo nove okuse omak, ki jih vešči mojstri pripravijo k idrijskim žlikrofom.

Organizatorji praznika so drugi, vendar ostaja isti vonj po idrijskih žlikrofih in (divjačinski) bakalci, predvsem pa je tu veselje, ko se lahko sprehodimo po Mejci in uživamo v tem kar imamo najraje – družbo prijateljev ob dobri hrani in pijači.

Mejca pa postaja pravi kraj za druženje (že v soboto 14.8. bo tam Čipkarija). To imamo v mislih tudi pri prijavah projektov – tako je Občina Idrija preko projekta Centri interpretacije zavarovanih območij pridobila dehidracijski WC, klopco z električno polnilnico za telefone, za organizacijo dogodkov pa bo prav prišlo tudi 20 stojnic, ki so bile kupljene iz projekta. 

In zakaj je Praznik idrijskih žlikrof sploh mogoče organizirati? Ker ICRA skupaj z Društvom za promocijo in zaščito idrijskih jedi skrbi, da se ohranja certifikat idrijskih žlikrofov (tradicionalna zajamčena posebnost). Poleg idrijskih žlikrofov pa bo v Mejci na praznik mogoče kupiti tudi druge dobrote naših lokalnih ponudnikov – tako tistih, ki jih srečujemo v Pokriti tržnici v Idriji kot tudi tistih, ki se nam pridružijo ob priložnostnih dogodkih in sejmih.

Program dogodka

Lepo povabljeni v Mejco, v soboto, 21. 8. 21!


torek, 10. avgust 2021
Praznik idrijskih žlikrofov
Praznik idrijskih žlikrofov - img-9018-21p-jpg.jpg Praznik idrijskih žlikrofov - img-4424-jpg.jpg Praznik idrijskih žlikrofov - img-7328-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe