×

BLOCKCHAIN OSNOVE

 V zadnjih letih vse pogosteje slišimo, da se omenja izraz blockchain tehnologija oziroma tehnologija veriženja podatkov. Gre za eno od najpomembnejših inovacij na področju internetnih tehnologij vse od iznajdbe svetovnega spleta in pričakuje se, da bo imela zelo velik vpliv na človeško družbo v prihodnosti. 

Kljub temu pa se zdi, da o tem še vedno premalo vemo in tega fenomena ne razumemo dobro. Zato smo v našo družbo povabili strokovnjake iz Blockchain Think Tank Slovenia, neprofitnega društva, ki deluje v okviru Digitalne koalicije in v katerega so vključeni gospodarstvo, država, NGO-ji in raziskovalno-razvojni sektor. Eno od najpomembnejših poslanstev društva je ustvarjanje tehnologiji blockchain prijaznega okolja v Sloveniji.  

Kdaj: četrtek, 13. maj, z začetkom ob 9.00 uri
Trajanje: 3 ure
Kako: v živo preko Zooma

Vsebina: izobraževanje bo sestavljeno iz 3 vsebinskih poglavij:

  1. Točka preloma: Zakaj je kripto tako zanimiv. Svet pred odkritjem blockchain tehnologije. Zgodovinski pregled blockchain tehnologije in kripto sredstev. Seznanili se boste z uporabno vrednostjo tehnologije veriženja blokov ter pobliže spoznali posamezna kripto sredstva, usvojili znanje o trenutnem stanju na trgu, povpraševanju in razvoju same tehnologije.
  2. Kriptovalute od A do Ž: Ključne značilnosti kriptovalut in blockchain tehnologije. Kje kupiti kriptovalute. Kupil sem Bitcoin – kaj pa sedaj? Spoznali boste primarne produkte tehnologije veriženja blokov, katerih vrednost danes skokovito narašča, a so še vedno označeni kot riskantne finančne naložbe. Pobliže boste spoznali Bitcoin, Ethere in nekatere druge ključne valute, si pogledali, kako jih kupiti, kaj z njimi početi in kakšne možnosti ima posameznik za vlaganje pri nas.
  3. Blockchain tehnologija širše: Kriptodenarnice in kripto borze. Beyond Cripto. Pogled v prihodnost blockchain tehnologije. Ta del predavanja je namenjen pogledu na tehnologijo veriženja blokov širše, preko kriptovalut. Tehnologija ima številne značilnosti, ki spreminjajo poslovno prakso nemalo podjetij, ob tem pa se moramo posamezniki in organizacije nujno zavedati priložnosti, tveganj in morebitnih pasti, ki prežijo na nas v internetnem okolju.

Udeleženci boste pridobili informacije o osnovah kriptovalut, preko praktičnih primerov pa boste imeli možnost raziskati in spoznati tehnologijo na nekoliko višjem nivoju.

Prijave: prijave so obvezne in jih sprejemamo do 2 uri pred začetkom seminarja. Pred začetkom seminarja boste prejeli povezavo do srečanja na vaš elektronski naslov. Prijavite se lahko na elektronski naslov: izobrazevanje@icra.si, po telefonski številki 05 37 43 911 ali preko spodnjega prijavnega obrazca.

Dogodek je za udeležence brezplačen, saj je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije, v okviru projekta Formica 4 Cerkno-Idrija-Logatec.

VABILO

Vljudno vabljeni!

Prijava

Z oddajo obrazca se strinjate z našimi pogoji o zasebnosti.
sreda, 05. maj 2021

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe