Na vsebino
×

Roko-delci v VDC Idrija

V Čipkarski šoli Idrija nadaljujemo z izvajanjem aktivnosti projekta Roko-delci (https://www.cipkarskasola.si/si/cipkarska/127/projekt-roko-delci/). Trenutne epidemiološke razmere nam omogočajo, da smo lahko izvedli rokodelsko izobraževanje z obstoječo prakso za drugo ciljno skupino. Veščino klekljanja smo želeli približati tudi ostalim in ne le klekljaricam, zato smo pripravili delavnico klekljanja  za uporabnike Varstveno delovnega centra v Idriji.

Želeli smo, da bi čimveč njihovih uporabnikov poskusilo sukati in križati niti, zato smo za delo pripravili  klekeljne večjih dimenzij in seveda nanje navili tudi debelejše niti.

Dopoldne je v hipu minilo v nastajanju sodobne stenske dekoracije, sklekljane iz osnovnih tehnik idrijske čipke -  kitic, ozkega risa in ažurja, h kateri je delček prispeval prav vsak izmed uporabnikov in zaposlenih.

Njena posebnost pa je, da bo lahko vsak dan malce drugačna, odvisno od letnega časa. Dopolnjujejo jo majhne stekleničke, v katere smo za začetek dodali prve spomladanske cvetlice in zelenje, nabrane na sprehodu po bližnji okolici.

Rokodelsko izobraževanje smo izvedli ob upoštevanju veljavnih omejitev in v skladu s priporočili NIJZ.

Za vsebino je odgovorna Gimnazija Jurije Vege Idrija. Organ upravljanja pristojen za izvajanje programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.


petek, 19. februar 2021
Roko-delci v VDC Idrija

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe