Na vsebino
×

Arheološke raziskave starih žgalnic

Partnerji v projektu Odkrijmo žgalnice, intenzivno nadaljujemo z delom. Zanimivi izsledki iz preliminarnih izkopavanj na območjih starih žgalnic so bili s strani Avgusta d.o.o. in g. Janeza Rupnika predstavljeni tudi na spletni konferenci 26. 12. 2020 v organizaciji Japan Association for Quaternary Research (JAQUA). 

Izziv v projektu nam predstavlja tako iskanje novih podatkov o žgalnicah (raziskave na terenu, popisi, zbiranje gradiva) kot tudi prezentacija. Pomembna je trajnostna raba kulturne dediščine. Preko projekta se bo to zagotovilo s predlogom za vpis v Register kulturne dediščine in hkrati seznanjalo o pomenu starih žgalnic zainteresirano javnost (turistične vodiče, posameznike, različne strokovnjake).

ARHEOLOŠKA IZKOPAVANJA

Vir financiranja:

Iz programa Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) na podlagi izbora projekta na razpisu Strategije lokalnega razvoja na območjih občin Logatec, Idrija in Cerkno v letu 2018 (LAS s CILjem)torek, 16. februar 2021
Arheološke raziskave starih žgalnic
Arheološke raziskave starih žgalnic - 1-mala-jpg.JPG Arheološke raziskave starih žgalnic - 3-mala-jpg.JPG Arheološke raziskave starih žgalnic - 4-mala-jpg.JPG Arheološke raziskave starih žgalnic - japonska-jpg.JPG

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe