×

Revitalizacija Jožefovega jaška

Na pobudo Občine Idrija se ponovno pričenja razmislek o revitalizaciji Jožefovega jaška. Cilj je pripraviti tako jasne programske kot urbanistične smernice, kasneje pa tudi arhitekturne projekte za fazno prenovo ključnih predelov in objektov ter postopno oživitev območja. Pristop k oživljanju območja je fazen – namesto »megaprojektov«, ki redkokdaj doživijo uresničitev, predlagamo postopno prenovo in rabo prostorov ter oživljanje skozi angažma različnih akterjev.

Območje Jaška Jožef vidimo kot prostor za delo, kreativnost, kulturo in dediščino, posledično pa tudi turizem in trgovino. 
V procesu načrtovanja smo lokalne obrtnike in rokodelce prepoznali kot potencialne partnerje in uporabnike prostorov. Zato želimo slišati vaše mnenje.

Če svojo dejavnost oz. obrt vidite kot potencialni del dogajanja na območju Jaška Jožef, se nam oglasite na spodnji mail in kontaktirali vas bomo za spletni sestanek. Kontakt: katja.martincic@idrija.si, tel. številka: 05 373 45 22, ali ICRA: mateja.bizjak@icra.si.

ponedeljek, 16. november 2020

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe