Re-growCity

Osnovni podatki o projektu:

Ime projekta: Re-growCity

Program: URBACT III

Vodilni partner: Altena, Nemčija

Transfer network

Ostali partnerji: Igoumenitsa (Grčija), Aluksne (Latvija), Melgaco (Portugalska), Isernia (Italija), Nyírbátor (Madžarska), Idrija (Slovenija)

Občina Idrija je partner v projektu Re-growCity, ki se izvaja v okviru programa URBACT III (Program sodi med instrumente evropske kohezijske politike, finančno ga podpirajo Evropski sklad za regionalni razvoj, države članice ter Norveška in Švica). Idrija je del mreže, znotraj katere se prenašajo dobre prakse nekaterih evropskih mest. Partnerji v projektu so še: Altena (Nemčija), Igoumenitsa (Grčija), Aluksne (Latvija), Melgaco (Portugalska), Isernia (Italija) in Nyírbátor (Madžarska).

V okviru projekta si želimo vzpostaviti skupnostni center, »dnevno sobo« za prebivalce, za kar je pobuda nastala s strani ULG že v okviru projekta City Centre Doctor. Vzpostavitev centra temelji na samoupravljanju prostora, ki bo brezplačno odprt za vse prebivalce, namenjen pa bo tudi skupinam posameznikov, ki se želijo prostovoljno udejstvovati. Kakor v mestu Altena in njihovem ''Stellwerku'' je tudi tukaj cilj okrepiti prostovoljno vključevanje prebivalcev, podobno mislečih ljudi brez hierarhične strukture v t.i. NGO platformi.

Glavne naloge v okviru projekta so priprava dogovorov za vzpostavitev skupnostnega prostora na podlagi ogledov dobrih praks, priprava načrtov za vzpostavitev skupnostnega prostora, organizacija mednarodne delavnice na temo spopadanja z demografski spremembami, (Idrija, oktober 2019) in promocijske aktivnosti za skupnostni prostor. S projektom občina naslavlja težave sodobnega časa, predvsem osamljenosti in pomanjkanja družabnosti in druženja.

Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija sodeluje pri izvajanju projektnih aktivnosti, kot zunanji pogodbeni partner Občine Idrija.

Več o projektu:

https://urbact.eu/re-growcity

Twitter: https://twitter.com/regrowcity

Objave:

Projektno srečanje Re-growCity v Manresi v Španiji: https://www.idrija.si/objava/185146

Svetovni dan oživljanja: http://icra.si/index.php?id=1514

 

Rezultati:

Transfer plan